Critica C.M. la adresa băncilor și A.R.B., frecție la un picior de lemn


O incercare de combatere a falsei entitati SAL create sub umbrela bancilor, care nu poate solutiona neutru si impartial litigiile bancare dintre banci si consumatori. Studiati si materialele noastre pe seama mediatorului bancar si banci printr-o simpla cautare pe „google.ro”. Pentru ca din 2010 pana in 2015 Consiliul de mediere a cochetat cu ARB si INB castigand bani buni din fabricarea de mediatori dintre functionarii bancari, criticile de acum nu sunt bagate in seama si dovada este infiintarea acestui Centru de solutionare a litigiilor bancare fara profesionistii in domeniu – mediatori specializati in domeniul financiar-bancar. UMB obtinuse cel putin, in 2010, recunosterea publica, la o conferinta din iunie la IBR si in presa, ca ARB nu poate avea mediatorii proprii angajati, ca mediatorii din domeniu trebuie sa aiba pregatirea si in mediere si in specializarea bancara si sa fie autorizati conform Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Acum au obtinut sa solutioneze aceste litigii fara mediatori, prin negocieri directe banca – clienti, asistati de functionari ai acestui centru, metoda ce contravine directivei europene si insasi ideii de solutionare obiectiva, neutra si impartiala a litigiului, pentru care era perfecta procedura de mediere. Consiliul de mediere a combatut si inaintea aprobarii ordonandei si acum demersul ARB, BNR si bancilor, dar nu are ce le face, cu toate reclamatiile peste tot. Inclusiv din motivul ca acestea s-au comportat fata de clienti, directiva si mediatori exact cum se comporta de cativa ani incoace si consiliul fata de cetateni, lege si mediatori: ignorandu-i si facand dupa cum ii taie capul. Este clar cine pierde prin astfel de actiuni. Pacat.

http://jurnalul.ro/bani-afaceri/investitii/bancile-vor-finanta-rezolvarea-litigiilor-cu-clientii-nemultumiti-696555.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: