S-a încheiat votarea în alegerile pentru Consiliul de mediere


S-A ÎNCHEIAT VOTAREA ÎN ALEGERILE PENTRU COwww.mediereonline.com-asofronie-constantin-680x365bNSILIUL DE MEDIERE. DE MÂINE VOM ȘTI PE VIITORII MEMBRI AI ACESTUIA.
Astăzi a fost ultima zi de votare la sediul Consiliului de mediere pentru candidații la calitatea de membru al acestui organism autonom care gestionează pregătirea, autorizarea, activitatea mediatorilor și reglementarea medierii. În provincie alegerile s-au încheiat mai devreme, fără a fi acest lucru stabilit clar în Calendarul alegerilor hotărât de consiliu în ultima ședință din 22.01.2015. așa cum, mult mai grav, s-a impus o condiție de candidatură neconstituțională (apartenența obligatorie la o asciație) și că alegerea propriu-zisă la sediu a fost condusă de … Secretariatul tehnic, coordonat de fostul președinte, candidat și el (!) și nu de o comisie neutră, Degeaba am sesizat aceste probleme, se pare că unii foști membri ai consiliului au urmărit premeditat compromiterea alegerilor, ca răzbunare proastă pentru că li s-a anulat rușinos mandatul de către Curtea Constituțională prin Decizia nr. 713/2014, pentru că fusese dublat retroactiv. După multe comentarii negative tardive și contestații mai mult sau mai puțin întemeiate asupra procedurilor incomplete, greșite sau abuzive, au fost validați 69 de candidați care s-au întrecut în prezentări care mai de care mai promițătoare și cu puține dovezi asupra posibilității îndeplinirii mai bune a mandatelor decât membrii fostelor consilii. Eu m-am rezumat la actele depuse oficial și în rest am prezentat materiale sub sloganul ”Fapte, nu vorbe!” și am participat la dezbateri, cu tot riscul de a fi atacat uneori de deontologii părtinitori și susținători ai altor candidați, în special de la 3 asociații – uniuni care au dat de la începuturile medierii exponenți în consiliile anterioare pe care i-am criticat pentru abuzuri. Am încercat să informez permanent colegii despre procedurile de votare, am solicitat clarificări publice de la consiliu, am mobilizat colegii să participe cât mai mulți la alegeri și am participat la 4 întâlniri electorale, la Galați, Brăila, Cluj și Iași, În rest, liniște, așteptare, emoții cu privire la rezultate și gânduri la pașii următori. Mâine va fi ziua cea mare în care, spre seară, vom cunoaște pe membrii viitorului consiliu sau cel puțin pe majoritatea dintre ei, dacă va mai fi nevoie de un tur de alegeri. În final MULȚUMESC COLEGILOR CARE M-AU VOTAT, sper să le fie împlinite așteptările pentru că voi încerca, dacă voi fi ales să nu le înșel încrederea. Va depinde și de cine vor fi ceilalți membri și de modul în care se vor angaja în depășirea situației critice pentru mediere și mediatori. În orice caz, trebuie să aducem la un numitor comun programele și proiectele noastre, și, cu consultarea mediatorilor să realizăm schimbarea promisă. Dacă nu voi fi ales, merg mai departe, acționând și luptând în continuare pentru a se realiza de către ceilalți aleși această schimbare. Mulțumesc încă o dată susținătorilor, Doamne – ajută!

http://www.tabloumediatori.ro/articole-alegeri-2015/556-rezultate-exitpoll-alegeri-consiliul-de-mediere

Dar rezultatele finale reale demaine seara pot fi cu totul altele, din multe motive. Așa că, rabdare și … facebook! fără tutun!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: