Membri și candidați la Consiliul de mediere au susținut și propun din nou măsuri neconstituționale


Mediator Constantin Asofronie

După alții până acum, UN ALT CANDIDAT FACE O PROPUNERE DE ASOCIERE OBLIGATORIE A MEDIATORILOR DIN JUDEȚELE DIN CIRCUMSCRIPȚIA UNEI CURȚI DE APEL, FĂCÂND CONFUZIE CU CORPUL PROFESIONAL ȘI ATRĂGÂND O NOUĂ DECIZIE DE NECONSTITUȚIONALITATE, DUPĂ CE A MAI ”CÂȘTIGAT” 2 PÂNĂ ACUM
Dle Dedu insistă și în campania electorala pe subiecte pe care nu vrea să le înțeleagă, așa cum a făcut-o și in consiliu până acum. După ce a fost autorul a două prevederi în legea medierii care au fost sancționate ca neconstituționale prin Deciziile CCR nr. 266 și 713 /2014, acum ne propune să-l votăm pentru a treia. Pentru nejuriști sau necunoscători poate fi o nouă găselniță, dar pentru juriști și cunoscători este o neînțelegere constituționala a diferenței între corpul profesional, instituție de interes public, din care fac parte obligatoriu (și constituțional) toți cei care vor să practice profesia respectivă de interes public reglementată prin lege organică și asociația, instituție de drept privat (ca cea propusa de dl. Dedu pe lângă Curțile de apel și alții pe județe) din care să facă parte mediatorii din județele respective). Ca și când nu ajungeau prevederile neconstituționale din ROF al CM și Anexa 11 cu procedurile de organizare a alegerilor votate și de dumnealui.

A se vedea: https://mediereagalati.wordpress.com/2015/02/15/consiliul-de-mediere-a-impus-o-conditie-de-candidatura-care-incalca-legea-si-constitutia-referitor-la-dreptul-de-libera-asociere/    

Privind diferența dintre un corp profesional și o asociație profesională sau oarecare vă invit să citiți următorul studiu de drept comparat între cele 2 situații. Din 2011 până acum nu a înțeles nici dl. candidat, nici alți colegi care-l susțin și nici mulți membri ai CM aceasta diferență. https://mediereagalati.wordpress.com/2011/02/27/obligatia-de-inscriere-a-mediatorilor-in-asociatii-nu-este-ilegala-si-neconstitutionala/.

Despre avantajele a fi într-un corp profesional, înființat prin lege (modificarea art. 24), ca la toate celelalte și a fi membru într-o simplă asociație constituită prin hotărâre judecătoarească în baza OG 26/2000 o să completez cu altă temă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: