Ultimul abuz al Consiliului de mediere: limitarea dreptului de vot al mediatorilor!


 Notă: așteptăm precizări de la Consiliul de mediere asupra problemei cu plata taxei auale, față de ceea ce s-a cerut până acum, condiționându-se înscrierea în Tabloul Mediatorilor de această plată. Dacă rămâne, este abuzivă!

Prin procedurile din Anexa 11 la ROF al CM modificat prin Hot. CM nr. 52/23.12.2014 Consiliul de mediere a modificat regulile electorale pentru alegerea membrilor viitorului consiliu, relaxând populist condițiile de candidatură și dând o lovitură puternică dreptului de vot al mediatorilor autorizați prin faptul că mediatorii care au fost sancționați (de-a valma, avertizați, amendați cu cei care într-adevăr nu pot vota: suspendații și exclușii din profesie) NU POT VOTA. Am atras de la 23.12.2014 asupra acestei restricționări și toată lumea tace, deși este incorectă și ilegală măsura, nu ca mi-ar placea mie acești sancționați.

Nu este clară este măsura dispusă aseară – nu știu nr. hotărârii CM, dar Calendarul alegerilor adoptat începe cu ceva controversat si abuziv daca este adevărat: ca să aibă drept de vot mediatorii trebuie să apară în Tabloul Mediatorilor partea I. Acest lucru era condiționat până acum de plata taxei profesionale anuale. Ori dacă s-a decis ca lista mediatorilor cu drept de vot să se facă de Secretariatul tehnic în 4 zile, din care 2 nelucrătoare pentru transferuri bancare, este prea puțin timpul de vineri până luni 26.01.2015 în care se mai poate plati taxa la consiliu sau să se trimită alte acte.

Mai grav este că NU POATE VOTA cine nu a făcut dovada dovada inscrierii intr-o asociație profesională (sau că a solicitat? cum scrie la alt articol?). Cand s-o mai faca si s-o mai trimita?

 Gardian fără încetare al respectării drepturilor mediatorilor și critic permanent al abuzurilor și ilegalităților celor trei consilii de până acum, vă zic vouă dragi colegi MEDIATORI CARE DORIȚI SCHIMBAREA TOTALĂ A ACTUALULUI REGIM DIN MEDIERE, MERGEȚI ȘI PLĂTIȚI-VĂ TAXELE RESTANTE PE ANII ANTERIORI CA SĂ PUTEȚI VOTA, DACĂ SE CERE EXPLICIT ACEST LUCRU ȘI LUAȚI DOVADA ÎNSCRIERII ÎNTR-O ASOCIAȚIE! NU VĂ ZGÂRCIȚI ȘI RENUNȚAȚI LA DREPTUL VOSTRU DE VOT PENTRU SCHIMBARE!

Completare 20.00
Dl. Banuta si Dl Director Pavel ne spun ca ptr. votare nu exista conditia de a plati taxa pentru a fi pe Tablou. Erau necesare reglementări oficiale, sa se scrie asta in ROF si proceduri clar! Sau este o chestiune lasat pe cine se prinde nu plateste, cine se sperie plateste. Pe de alta parte nu-i normal ca altii sa practice si sa voteze ca si fraierii care am platit, dupa ce s-au bucurat si ei de serviciile CM si ST… Eu le-am sesizat pe toate din lipsa unor precizari clare in scris si aparitia atator controverse in comisie si pe internet.

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Cornel Pavel Buna seara! As dori sa fac cateva clarificari: 1.Interventia mea anterioara a facut referire la o „precizare” postata de cei in drept pe site-ul oficial al CM. Ma bucur ca s-a clarificat acel aspect. Oricum, neplata taxei este o fapta care aduce atingere probitatii profesionale. 2. Privind votarea la sediul institutiei, membrii CM, in ultima sedinta din 22.01.2015, au hotarat ca aceasta sa se desfasoare zilnic de la 5-15.03 in intervalul orar 09.00-18.00 ca sa poata da posibilitatea unui numar cat mai mare de mediatori sa voteze. 3.Astazi am publicat Lista mediatorilor cu drept de vot la 26.01.2015. Este posibil sa se fi strecurat si erori dar din greseala si nu cu intentie. Asteptam semnalele ca sa facem corecturile. Este foarte important sa fie verificate si confirmate adresele Sediilor Profesionale Principale la care vor fi trimise buletinele de vot. Asteptam sprijinul mediatorilor sa ne comunice daca voteaza si daca DA cum: prin corespondenta sau la urna de la CM. Aceste precizari pe care le asteptam de la mediatori vor contribui esential la gestionarea eficienta si fara risipa a bugetului pentru alegeri. Asiguram toti mediatorii ca personalul ST va depune toate eforturile ca sa-si indeplineasca obligatiile profesionale dar in limita competentelor si autoritatii. Succes tuturor in alegeri…!

    Constantin Asofronie Multumim, dle director executiv… dar este un maraton nemaintalnit pe glob! De ce nu apare totusi in calendar clar, nici aceasta precizare, ci doar orele la pct. 2 de la poz. 25? Rabdareeee, Alllaaahhhh!

  2. O NOUĂ DILEMĂ DE REZOLVAT DUPĂ ANULAREA MANDATELOR C.M.: CÂND SE VOTEAZĂ DIRECT LA URNE, LA SEDIUL C.M.?
    În timp ce membrii fostelor consilii de mediere și asociațiile lor, ca și alți mediatori se află deja în campanie electorală, eu și alți colegi încă nu știm cum și când să votăm. De ce? Membrii fostului Consiliu de mediere au lăsat niște proceduri de alegeri vraiște fără să le corecteze acolo unde era absolut necesar, așa cum a solicitat AM GL, Vineri s-a clarificat de dl. director Pavel o problemă foarte importantă pe care CM a lăsat-o în coadă de pește, neprevăzând clar și complet cine are drept de vot. În procedurile de alegeri la art. 4 pct. a. se precizează că au drept de vot mediatorii înscriși în Tabloul mediatorilor autorizați – Secțiunea I reactualizat, în ultima formă transmisă spre publicare în Monitorul Oficial, conform ROF al CM, înainte de declanșarea alegerilor. Las acum la o parte un abuz de care am mai vorbit: eliminarea dintre votanți a celor care sunt sancționați, fără deosebire, deși trebuia doar cei suspendați din profesie (ca sancțiune sau autosuspendare), lucru prevăzut aiurea și la pct. c., care este inclus în b.! Vineri foarte mulți întrebau dacă cei care nu au plătit taxele la CM și nu apăreau până acum pe Tablou vor vota sau nu, pentru ca, logic, dacă nu apăreau, nu puteau vota. Fără a stabili în vreo reglementare, s-a apreciat că pentru alegeri sunt înscriși pe Tablou toți mediatorii autorizați indiferent de plata taxelor, care au depus și CIF, mai puțin cei sancționați și suspendați. Aceasta a comunicat dl. director vineri, deși era atribuția celor plătiți în CM până acum.
    De vineri se mai agită o problemă la care nu am găsit deocamdată răspuns: CÂND SE VOTEAZĂ DIRECT LA URNE, LA SEDIUL CM?
    Am căutat în Anexa 11 la ROF al CM proaspăt modificat, așa cum am cerut în ultima ședință a comisieri consultative – dar insuficient – și constat că Procedurile de alegeri nu conțin vreo precizare. Art. 19 vorbește la … alineatul (a) (n-au vrut să corecteze cu cifre arabe la câteva articole!) doar că există modalitatea de vot ”depus în urnă la sediul CM”. Apoi la literele (h) și (i) se repetă faptul că pentru confirmare va semna pe lista de votanți / documentul de confirmare și va aplica ștampila pe acestea. Nimic dacă se votează într-o zi sau mai multe. Am căutat apoi în Calendarul alegerilor care este anexă la nu știm ce hotărâre de vineri și am găsit doar pct. 25, cu perioada 05 -15.03 = 11 zile (!!!)perioada de votare prin corespondență și la urnă. La Tip activitate, găsim: ”1. Colectarea curier a voturilor exprimate prin corespondență … în intervalul 05-15.03. 2. Exprimare vot la sediul consiliului… în intervalul orar 09.00 -18.00”. ÎNTREBARE ESENȚIALĂ: ÎN CE DATĂ SE VOTEAZĂ DIRECT LA URNĂ LA SEDIUL CM? Pentru că nu am alte surse pentru documentare, rog pe dl. director să consulte oracolul CM și să-și ia răspunderea din nou cu un răspuns în numele CM care a lăsat calendarul aiurea. Numai să fie valabil, pentru că poate avea și acest răspuns efecte foarte importante.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: