Schimbarea în mediere poate începe cu Decizia CCR de mâine și reacția mediatorilor


C. Asofronie, președintele Asociației Mediatorilor Galați

Mâine se pronunță CCR asupra excepției de neconstituționalitate a prelungirii mandatului în curs de către membrii Consiliului de mediere prin legea nr.115/2012. Câțiva colegi s-au agitat și, simtind poate miros de pucioasă în aer, umblă cu chibriturile pregătite să dea foc la coșmelia de hotărâri și decizii ilegale din Piața Sf. Ștefan, adunate in 6 ani de cârmuială contestabilă a mediatorilor. Nu i-am văzut să se dezica de aceasta formă de mărire a mandatului pentru care au candidat, au fost validați și au lucrat un an, nici membrii consiliului, nici susținatorii lor, tot mai puțini, dar nici pe alți președinti de asociații care nu au comentat și nu s-au opus abuzului. Au fost două procese pe acest subiect până acum. Unul deschis de Asofronie C., Marina Alexandru și Tatu Tudor în 2012  la C.Ap. Bucuresti și ICCJ, fără o finalitate dorită în contenciosul administrativ din România, în care consiliul și-a lungit brațul corupt. Al doilea a fost deschis la aceeasi instanță în 2013 de Viorel Danciu, pe care l-am sustinut în demers, dezvăluind încă o dată public toată tărășenia electorală din 2009 și 2011. Ca să nu se afunde în stufărișul tenebros al proceselor idealiste, după ce consiliul a câștigat fondul, Danciu a ridicat și o excepție de neconstituționalitate care dă coșmaruri actualilor membri ai consiliului și freamat în asociațiile susținătoare. S-au lansat în pripa doritori de a schimba Regulamentul alegerii membrilor CM, doar-doar vor spăla din mizeriile și abuzurile făcute, împingând în față oameni din eșalonul 2 sau 3 ca în politică, mai puțin compromiși, dar avizi de putere și docile marionete ale acelorași patroni de școli de formare a mediatorilor. Emit în spatiul virtual idei electorale pseudodemocratice și cu aceleași metode staliniste vor să impună din nou niște reguli după care prostimea să voteze niște fete… mari și nevinovate, cu zestre de puncte profesionale, cu minimă experiență în propaganda elitelor formatoare (nu promovarea medierii), cu tupeu și ifose, cu relații și lingușiri pe lângă mai marii zilei.

Pe fondul absenteismului și ignoranței apartenenței la un corp profesional, care nu este constituit de drept și de fapt, fărâmițat în peste 120 de asociații matriarhale sau patriarhale lansate de orice mediator care se vrea șef, multe doar palide replici (sateliți) ai unor pretinse uniuni naționale, care au promovat permanent conducerea dictatorială prin dezbinarea mediatorilor, acesteia își itesc capul și își lansează candidaturile vrând să fure startul. Vorba ceea (iarăși?!?): noi am fost primii! Cu această lozinca a descălecătorilor medierii în țara românească. ei vor să impinga opinia majorității spre tinte înălțătoare, dar false, pe care mentorii lor precedesori nu s-au deranjat să mai lupte după ce au apucat osul sau fotoliul în consiliu. Dacă alții nu se bagă în discuții, fiind palidă încercarea altor colegi de a întreține subiectul, după decizia CCR de mâine, în scurt timp se vor impune prin metodele de reglementare și de vot patentate și bine stăpânite în consiliu și comisia consultativă a pretinsului corp profesional.

Dragi colegi, dacă veti asista pasivi în continuare la această farsă, să nu vă pară rău mai târziu. Lumea nu uită și degeaba vă veți arata viteji după război. Vorba ceea: la placinte înainte, la … contestare înapoi. Încercați să ieșiți din pasivitate și participați la procesul de reglementare a viitoarelor alegeri din 2015, indiferent de decizia de mâine, exprimati-vă intenția de prezență la propusa ședința a comisiei din 13.12.2014 și la dezbaterea unui nou regulament electoral. Stând acasa și protestând figurant pe rețelele de socializare nu realizați nimic, le favorizați foștilor și actualilor membri CM și asociatiilor lor să impună iar reguli nedemocratice care să-i mențină la putere. Fără să mai aibe alt merit decât aducerea medierii în pragul colapsului.

Schimbarea poate fi adusă în mediere de oameni noi, care să lupte pentru mediere și mediatori, fără a se prevala de mase mari de mediatori neconsultați dept membri luați cu forța la cursurile de inițiere ale firmelor lor, pseudomembri cu care contracarează de jumatate de an orice încercare de revitalizare a corpului profesional și medierii. Pentru schimbare este nevoie de acțiune și propuneri valabile, astfel încât să se asigure garantarea libertății și securității votului, transparenței, dezbaterii publice a unor idei și proiecte, programe, candidaturi. Asociația Mediatorilor Galați vă îndeamnă încă o data să vă treziți și să luptați pentru aceste deziderate. Căci merită. Altfel, nu meritați decât soarta decisă de aceiași membri și aceleași figuri malefice care ne-au distrus speranțele în mediere din 2008 încoace.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: