Predarea mandatului de coordonator al Comisiei consultative – Asofronie C.


PREDAREA MANDATULUI DE COORDONATOR AL COMISIEI CONSULTATIVE A CORPULUI PROFESIONAL AL MEDIATORILOR Buna ziua, stimati colegi din comisie
1. Am transcris PV intocmit de secretara data de CM de la o anumita ora a sedintei, PV care contine cateva greseli sper ca nu intentionate, dupa ce in timpul sedintei ati vazut cu totii ce greu a fost sa se consemneze discutiile, sa se inteleaga termenii si sa se numere voturile. Daca aveti ceva observatii va rog sa mi le trimiteti ca sa facem redactarea finala.
Fata de ce s-a intamplat ulterior si cat mai conteaza comisia sau asociatiile care nu au membri in CM, nici nu mai are rost sa ne contram pe acest PV.

2. Intre timp, dupa cum stiti, s-a desfasurat sedinta CM din 21 iunie, dupa care am aflat din spusele dnei A. Ciuca pe site-ul asociatiei sale, nu de pe al consiliului, ca s-a decis de reprezentantii acestor asociatii care vor sa decida totul si in consiliu si in comisie, sa se modifice votul in comisie prin hotarare a consiliului, ceea ce incalca votul si hotararile din comisie, in bataie de joc, invocandu-se ceva ce nu s-a invocat niciodata: ca nu s-a putut lua o decizie in comisie fiindca nu s-ar fi votat consultarea asociatiilor cu 1/2 din voturile celor prezenti! Dar si asa, daca ne luam dupa ce stim cum s-a votat tot este peste aceasta limita si apoi nu era de competenta Consiliului sa modifice ROF fara stirea membrilor comisiei, in cel mai rau caz se vota din nou pana se obtinea 1/2 plus 1 din voturi.
Este clar catre ce ne indreptam si este justificat absenteismul celorlalte asociatii dupa ce hotararile de la Brasov si de acum nu sunt luate in considerare de membrii consiliului, urmand ca pe viitor, dupa cum mi-au spus multi presedinti de asociatii, sa nu se mai intalneasca in comisie decat reprezentantii a celor 4-5 asociatii mai mari, ai caror presedinti, membri si in consiliu, sa se autoconsulte cu ei insisi, lucru care va inlatura orice controversa si PV, declarandu-se unanimitate permanenta!
Atrag atentia ca membrii consiliului pot fi doar invitati la lucrarile comisiei, potrivit art. 9(1) si ca se anuleaza orice transparenta decizionala si consultare daca, potrivit art. 1, membrii consiliului se consulta cu ei insisi!
De asemenea, rezulta ca si coordonatorii alesi nu au un mandat valabil, pentru ca au fost alesi de un numar si mai mic de participanti si nu se poate ca la o hotarare sa practicam o majoritate la vot (cel mai mare numar de voturi) si la altele alta (jumatate plus unu).
In aceste conditii, conducerea Asociatiei Mediatorilor Galati va milita pentru continuarea proiectului de constituire a corpului profesional al mediatorilor ca la alte profesii, pentru a se asigura un cadru statutar democratic al activitatii mediatorilor, nu cel impus de membrii consiliului, care in nici un caz nu sunt mai reprezentativi decat presedintii de asociatii care de ani de zile participa voluntar si cu mari eforturi la activitatea comisiei, isi consulta membrii si lupta pentru drepturile si interesele lor. Intr-o zi nu prea indepartata, cei care nu au facut acest lucru, dar mai ales cei care au facut contrariul, vor avea ocazia sa-si verifice pe propria piele si … functie, cat de reprezentativi (nu) mai sunt!

3. La finalul unui mandat de coordonator al comisiei consultative pe care m-am straduit, fata de altii, sa-l fac mult mai activ si productiv, sa fie luata in seama pozitia mediatorilor si asociatiilor prin reprezentantii care au dorit sa munceasca in comisie, tin sa le multumesc cu respect acestora si sa ii asigur ca vom putea colabora mai departe la orice pentru binele profesiei, medierii si mediatorilor.
Proiectul de Statut al profesiei adoptat la Brasov, proiectul de lege pus in dezbatere si inregistrat la Camera Deputatilor, combaterea pana la revocare a celor două hotărâri ilegale ale consiliului nr. 4911/2013 si 235/2014, colaborarea în mai multe evenimente de pregătire profesională și promovare a medierii între mai multe asociatii reprezentate in comisie, inclusiv cea privind Campania privind medierea in domeniul penal, sunt poate cele mai importante acțiuni pe care le-am initiat si dus departe cu sprijinul multora dintre dvs. stimati colegi, apreciez sprijinul acordat si va voi credita intotdeauna in fata membrilor asociatiilor dvs. si public cu aprecierile mele pozitive despre ceea ce ati facut si se putea mult mai multe si mai bune daca aveam si concursul Consiliului de mediere si reprezentantii asociatiilor mai mari, care nu stiu pe cine mai reprezinta.
Cu aceste multumiri si niste scuze celor care s-au simtit poate deranjati de tonul meu atunci cand nu mai puteam rabda si accepta atitudinea lor incorecta si blocarea oricarei initiative, predau simbolic si public mandatul celor care vor fi alesi, asigurandu-i de colaborarea mea in continuare, daca vor avea proiecte si actiuni in interesul membrilor asociatiilor noastre.
Cu stima,
Constantin Asofronie,
Presedintele Asociatiei Mediatorilor Galati,
Ex- coordonator al comisiei consultative in semestrul I/2014

Drumul meu va continua impreuna cu cei care impartasesc aceleasi valori.

May way – Franck Sinatra:  https://www.youtube.com/watch?v=w-U440tU5CA&list=RDw-U440tU5CA

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: