Protocol între şapte instituţii privind noile coduri…fără Consiliul de Mediere!


Mediator Nicole Dediu –  

Cum ma uitam asa pe net sa vad ce se mai discuta sau ce se mai intampla prin tara cu medierea, vad un articol semnalat de un coleg mediator, intitulat Protocol între şapte instituţii privind noile coduri.

Joi, 14 iulie  2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc ceremonia semnării Protocolului  de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri, convenit între :
1) Ministerul Public
2) Ministerul Justitiei
3) Inalta Curte de Casatie si Justitie
4) Uniunea Nationala a Barourilor din Romania
5) Uniunea Nationala a Notarilor din Romania
6) Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti din Romania
7) Consiliul Superior al Magistraturii
Avand in vedere ca e vorba de noile coduri ma apuc sa citesc din nou semnatarii. Unde-i Consiliul de Mediere fratilor? Continuarea pe:
 Protocol de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri

  Amos news –  Ştire | Ora: 12:57 | Data: 15. 07. 2011

Justiţie

CSM   Joi, 14 Iulie 2011, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc ceremonia semnării Protocolului de Colaborare Pentru Implementarea Noilor Coduri convenit între Ministerul Public, Ministerul Justiţiei, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Uniunea Naţională a Barourilor din România, Uniunea Naţională a Notarilor din România, Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti din România şi CSM. Demersul celor şapte instituţii, concretizat în Protocolul semnat,  a fost iniţiat în contextul apropiatei intrări în vigoare a noilor coduri.
Acest protocol va reprezenta cadrul de coeziune al resurselor umane şi materiale din cele şapte instituţii în vederea realizării în comun a unor activităţi de formare profesională a  tuturor practicienilor dreptului. Semnatarii protocolului au convenit întocmirea unui Plan de Acţiune ce va cuprinde etape, componente şi acţiuni de formare, care vor fi realizate pe măsură ce noile coduri vor intra în vigoare.
Prima etapă a acestui Plan de Acţiune o constituie intrarea în vigoare a Noului Cod Civil, sens în care  – în cadrul  proiectului “Vin Codurile!”, iniţiat de către Consiliul Superior al Magistraturii –  au avut deja  loc  reuniuni  ale grupului de lucru alcătuit din reprezentanţi ai celor şapte instituţii şi au fost stabilite măsuri organizatorice şi activităţi prioritare.
Acest proiect  îşi propune elaborarea şi publicarea pe un website cu acces gratuit a comentariilor Noului Cod Civil – prin aportul voluntar al reprezentanţilor tuturor profesiilor juridice – precum şi  organizarea de mese rotunde, dezbateri şi conferinţe privind  instituţiile moderne  din această lege.
Protocolul a fost semnat, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, de domnul judecător Horaţius Dumbravă, Preşedintele CSM, din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de doamna judecător Livia Stanciu, din partea Ministerului Public, de doamna procuror Laura Codruţa Kovesi, din partea Ministerului Justiţiei, de domnul ministru Cătălin Predoiu, din partea Uniunii Naţionale a Barourilor din România, de domnul avocat Gheorghe Florea,  din partea Uniunii Naţionale a Notarilor din România, de domnul notar Dumitru Viorel Mănescu, şi, din partea Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti din România, de domnul executor judecătoresc Marius Crafcenco.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: