Care este puterea noastră?!? – Mediator Florentina Costaş


16 august 2010 — www.florentinacostas.wordpress.com  

Probabil stimati colegi mediatori v-ati intrebat ce putere de decizie avem noi in cadrul propriei noastre profesii? Raspuns : mai nici una !
Totul se decide la centru , fara vreo consultare a noastra de catre un consiliu format in marea lui majoritate din formatori ce au interese personale adesea antagonice sau in cel mai bun caz paralele cu interesul nostru al celorlalti.
Si iata cum prin votul nostru direct ori prin mandatar, mai mult sau mai putin democratic , conducerea profesiei a ajuns sa fie asigurata de un grup de 35 formatori , in conditiile existentei a deja peste o mie de mediatori.
Situatia formatorilor este una cel putin ciudata , asigura atat conducerea administrativa a profesiei cat si formarea profesionala . Este echivalentul situatie in care tu centrezi, tu dai cu capul, tu marchezi. Ce mai , visul irealizabil al oricarui fotbalist ! Din pacate in meseria noastra acest vis este perfect realizabil!
Ca majoritatea colegilor mediatori au votat pentru fostii lor formatori este perfect justificabil, in conditiile in care abia ai intrat in profesie , nu exista un corp profesional bine articulat ci grupuscule , nu exista o conexiune cu ceilalti colegi mediatori din tara ci doar cu formatorii proprii , singurii pe care de fapt ii cunosti si care la randul lor cunosc mediatori la nivelul intregii tari, astfel incat sa isi poata face o campanie eficienta.
Marturisesc ca la randul meu daca as fi fost autorizata imediat dupa finalizarea cursului as fi facut la fel , deci nu sunt un lup moralist , ori vreun cal breaz , ci m-am aflat intr-o situatie identica o perioada destul de mare de timp.
Cat despre atitudinea formatorilor nostri aceasta e simpla: manipulare prin autoritatea dobandita in lipsa unei informatii suficiente si din mai multe surse, ceea ce constituie culpa lor ca “dascali” , dar si culpa noastra ca persoane mature ce dorim sa punem bazele unei noi profesii.
Situatia e intrucatva similara cu a barbatului indragostit de o femeie frumoasa , dar insuficient dotata intelectual , pe care o lamureste ca mai mult nu se poate , altfel nu se poate si … mai ales… cu altul nu se poate.
Daca femeia e cu adevarat frumoasa , ori barem interesanta ,se va gasi cineva care sa probeze contrariul mai devreme sau mai tarziu.
Si uite asa in Utopia vor apare indivizi dispusi sa puna la indoiala axiomele emise din Tara Prazului Verde.
Pe cuprinsul intregii tari exista formatori care nu depasesc anumite litime teritoriale , din motive nespuse dar usor de ghicit , iar daca il inviti sa sustina un curs iti spune al cui teritoriu este.
Utopia este un loc aparte, in care cu mandrie trebuie sa afirm ca instantele au incuviintat mai multe acorduri decat la nivelul intregii tari. Ma rog, am beneficiat de sprijinul unor magistrati in egala masura utopici.Dar in fond progresul e asigurat de prostii visatori , carmacii competenti sunt cu titlurile si beneficiile materiale!
Prostii au facut si publicitate medierii , asa ca un numar foarte mare au fost interesati sa urmeze aceste cursuri!
Uram succes colegilor nostrii pe aceasta cale , dar totodata ne permitem sa le atragem atentia asupra unor probleme comune ale noastre a tuturor.
Imi permit sa le atrag atentia asupra faptului ca suntem perceputi ca o masa de manevra ce trebuie sa voteze intr-un anumit fel! Imi permit sa le atrag atentia ca votul lor nu va duce la imbunatatirea situatiei pentru ei , ci , cel mult pentru carmaci si tara prazului verde.
Imi permit sa-i instig la revolta bunului simt ! Sa se intrebe , pe buna dreptate ei ce beneficiu au din faptul ca voteaza pe unul sau pe altul , in afara de sloganurile idioate gen “Sa traiti bine!” sau “Toata lumea sa prospere!”
In momentul de fata sunteti printre cei mai numerosi din tara, votul vostru , sau lipsa la vot , pot inclina balanta intre tarla lui bucur si tara prazului verde dupa cum vreti voi. Santajati in sensul bun al cuvantului, pe toata lumea ! Pretindeti beneficii pentru profesie si pentru noi !
Daca veti dobandi constiinta de sine nu veti mai depinde de tara prazului verde, care ne-au creat pe toti ca pe un imens Golem ( care insa are picioare de lut ) pentru a ne putea coordona cum doreste si a se imbogati , ci vom putea sa ne jucam de-a David , in fond avem si prastie si pietre, putem conta noi ! Noi, nu carmaciul , nu mancatorii de praz , nu tarlaua lui Bucur, ci noi ! Toti au nevoie de voturile noastre: Haideti sa le negociem!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: