A FOST ÎNFIINŢAT OFICIUL NAŢIONAL DE MEDIERE – LITIGII PENALE, CIVILE ŞI COMERCIALE


Detalii pe:  http://wwwmedieretatu.unblog.fr http://www.oficiulnationaldemediere.ro 

 

Oficiul National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale (ONM ) s-a constituit la data de 02.03.2010, cu Acordul Secretariatului General al Guvernului Romaniei nr. 20/8817/D.N.A./17.06.2010 si Avizul Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti nr. 86633/25.06.22010, sub forma unei persoane juridice romane de drept privat, fara scop patrimonial, neguvernamentala si apolitica, independenta, in temeiul dreptului de libera asociere prevazut de art. 9 si 37 din Constitutia Romaniei si in conformitate cu prevederile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile ulterioare, a Decretului nr. 31/1954 privitor la persoanele fizice si persoanele juridice si art. 24 din L 192/2006 privind organizarea si exercitarea profesiei de mediator, modificata si completata prin Lg. nr. 370/2009. Oficiul National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale detine Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, nr. 247/PJ/2010 din 14.07.2010 emisa de catre Judecatoria sectorului 2 Bucuresti si Certificatul de inregistrare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor nr. 91/2010, avand C.I.F. nr. 27272058.

Scopul ONM, il constituie promovarea si dezvoltarea medierii ca solutie alternativa de solutionare a confictelor, apararea drepturilor si promovarea intereselor profesionale, economice, sociale, stiintifice si culturale ale mediatorilor autorizati din Romania, potrivit legislatiei privind medierea, statutului si directivelor europene privind activitatea de mediere.

Oficiul National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale are elemente de identificare proprii: stampila, cod de inregistrare fiscala, cont bancar, sigla si carnete de membru, in forma stabilita de consiliul director. Sediul ONM este în municipiul Bucuresti.

Oficiul National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale, conform Statutului aprobat prin Hotarare judecatoreasca si a Organigramei aprobate de catre Consiliul Director, va deschide Oficii Judetene de Medierea Litigiilor Penale, Civile si Comerciale la nivelul tuturor judetelor tarii si municipiului Bucuresti, conduse de cate un Director numit de catre Consiliul Director, iar in cadrul ONM functioneaza deja, cu sediul in Bucuresti, Centrul European Pentru Medierea Litigiilor Transfrontaliere (CEMLT), infiintat prin Hotararea nr. 3 din 24.08.2010 a C.D. care are drept scop, promovarea si medierea litigiilor transfrontaliere in materie civila si comerciala.

Obiectivele principale ale Oficiului National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale sunt: sustinerea, protejarea si promovarea intereselor mediatorilor autorizati din Romania si Uniunea Europeana, dezvoltarea si imbunatatirea practicilor si procedurilor de mediere pentru rezolvarea conflictelor ca alternativa de solutionare a conflictelor la justitia traditionala, in mod special in domeniul penal, civil si comercial, activitati de promovare publica a notiunilor de baza despre mediere si realizare a unei retele viabile si eficiente de diseminare a informatiilor legate de mediere, ca procedura recomandata de catre Uniunea Europeana si alte organisme internationale, la nivelul unor institutii si unitati administrative, unor categorii sociale si profesii, perfectionarea pregatirii continue a mediatorilor, colaborarea cu alte asociatii, uniuni si institutii, pentru schimb de experienta, promovarea medierii, profesiei de mediator si imbunatatire a cadrului legal existent.

Caracterul de utilitate publica al institutiei medierii si implicit al organizatiilor profesionale si formelor de exercitare a profesiei este definit în art. 4 al Legii nr. 192/2006, iar conducerea ONM va intreprinde masurile necesare pentru recunoasterea acestui lucru, cu consecintele sale juridice.

Conform statutului, aprobat prin Hotarare judecatoreasca, membrii ONM, sunt mediatorii autorizati de catre Consiliul de mediere, avand exclusivitatea medieri litigiilor penale, civile si comerciale, precum si controlul activitatii de mediere pe aceste trei domenii.

ONM este independent in relatia cu Consiliul de mediere si cu institutiile statului.

Oficiul National de Mediere Litigii Penale, Civile si Comerciale este a treia asociatie profesionala a mediatorilor, specializata pe trei domenii de activitate, penal, civil si comercial, urmand Uniunii Mediatorilor Bancari si Asociatiei Romane de Mediere Familiala, respectand prevederile Legii nr. 192/2006 si Directivei nr. 52 /2008 a UE.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: